Kropia - krople do oczu z hialuronianem sodu 3%roztwór, 10 ml

Kropia

KROPIA 0,3 – krople do oczu z hialuronianem 0,3% bez konserwantów

Roztwór, 10 ml

 

Kropia 0,3% przeznaczona jest do intensywnego nawilżenia gałki ocznej przy jej suchości, wywołanej negatywnym wpływem otaczającego środowiska, powodującego zaburzenia typu: suche oko, odczucie obecności ciała obcego w oku, pieczenie oczu, a także po zabiegach operacyjnych przeprowadzanych na oku.

 

KROPIA 0,3% Natychmiastowa ulga to nie iluzja – krople z hialuronianem 0,3% bez konserwantów

Kiedy należy stosować krople Kropia?

Krople Kropia należy stosować w stanach niedoboru łez (tzw. zespół „suchego oka”), którym towarzyszą takie objawy, jak: uczucie suchości oka, pieczenie lub zmęczenie oczu. Przyczyną tych objawów może być praca przy monitorze, długotrwałe oglądanie telewizji, suche powietrze w pomieszczeniach ogrzewanych lub klimatyzowanych bądź dym papierosowy. Zmniejszenie wydzielania łez może nastąpić również w wyniku zabiegów operacyjnych lub zranień oczu, aby proces regeneracji powierzchniowych struktur oka przebiegał prawidłowo, potrzebne jest stałe nawilżanie. Kropia zawiera wysokie stężenie hialuronianu sodu, przez co rogówka i spojówka oka są długotrwale nawilżane.

Hialuronian sodu jest lepkosprężystą cieczą mającą właściwości higroskopijne i odgrywającą wiele ważnych ról w organizmie człowieka. Jest to naturalnie występujący środek smarujący składający się z biokompatybilnego polisacharydu, który ma doskonałe właściwości zatrzymywania wody. Hialuronian w oku znajduje się w ciele szklistym, gruczole łzowym, spojówce, rogówce oraz w płynie łzowym. Roztwory hialuronianu sodu są od wielu lat szeroko i z powodzeniem stosowane w okulistyce na całym świecie. Hialuronian sodu posiada właściwości tworzenia stabilnego nawilżającego filmu na powierzchni oka. Dzięki temu nawet jedno zakroplenie może zapewnić wielogodzinną poprawę komfortu zarówno tym, którzy odczuwają skutki zespołu suchego oka, jak również wszystkim noszącym soczewki kontaktowe.

Jak często można stosować krople Kropia?

 

W razie potrzeby należy wpuścić jedną kroplę do worka spojówkowego. Ponieważ krople Kropia® nie zawierają konserwantów, mogą być używane codziennie. Zwykle zakrapla się 3 razy dziennie po jednej kropli do worka spojówkowego każdego oka. Przy nasilonych dolegliwościach można zakraplać częściej.

 

Jak stosować krople Kropia?

 

Opatentowany mechanizm z pompką sprawia, że krople Kropia są proste w użyciu i bezpieczne w stosowaniu.

  • Przed użyciem preparatu należy dokładnie umyć ręce.
  • Przed każdym użyciem zdjąć osłonkę zabezpieczającą z zakraplacza. Nie dotykać końcówki zakraplacza.
  • Przed pierwszym użyciem należy odwrócić pojemnik i kilkakrotnie nacisnąć dno pojemnika, aż do uzyskania pierwszej kropli.
  • Odchylić nieznacznie głowę do tyłu, palcem wskazującym wolnej ręki delikatnie odchylić dolną powiekę, szybko i zdecydowanie nacisnąć na dno pojemnika. Opatentowany mechanizm z pompką uwolni tylko jedną kroplę. Po zakropleniu należy zamknąć powieki i, ruszając gałką oczną, rozprowadzić krople na powierzchni oka.
  • Po użyciu należy założyć osłonkę zabezpieczającą na zakraplacz. Podczas zakraplania trzeba uważać, by nie dotknąć końcówką zakraplacza powierzchni oka.
  • Po zastosowaniu preparatu nie zakraplać / płukać powierzchni oka wodą ani żadnym innym płynem.

 

 

Składniki: hialuronianu sodu 3 mg/ml, wersenian czterosodowy, roztwór buforowy pH 7,2.

 

Preparat zachowuje trwałość przez 90 dni od pierwszego otwarcia.

Nie przechowywać w temperaturze powyżej 5ºC do 35ºC.

Trzymać z dala od źródeł ciepła

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Preparat przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.

 

Dostępne opakowanie: 10 ml.

Forma: roztwór.

Typ preparatu: wyrób medyczny.

Masz pytanie na temat produktu?

tel: (+48 71) 330 50 80informacja@s-lab.pl

Strona korzysta z plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu, oraz do celów statystycznych.
W ustawieniach Twojej przeglądarki możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.